Geek Media’s Docs Zilvergaren – Naomi Novik

Zilvergaren – Naomi Novik

Zilvergaren

Auteur: Naomi Novik
Illustrator: David G. Stevenson
Vertaler: Gerda Wolfswinkel
Cover: Hardcover met Dustjacket
Pagina’s: 493
Gepubliceerd in 2018
Uitgegeven door Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024581573Cover: Hardcover met Dustjacket
Pagina’s: 493
Gepubliceerd in 2018
Uitgegeven door Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024581573

Beeld je in: het Russische achterland bezongen door Doctorandus P. in zijn Dodenrit. Dan heb je al een goede setting van dit verhaal. Een bar koud achterland, waarin we de avonturen volgen van twee families: de ene is de Joodse familie Mandelstam waar de vader een geldlener is, maar geen al te succesvolle. Hij is veel te goed.
De andere is een adellijke familie met een huwbare dochter, waar de eerzuchtige vader zijn oog heeft laten vallen op de tsaar als potentiële kandidaat voor zijn dochters hand.
En temidden van deze barre Russische bossen, loopt een zilveren weg, waar volgens de legendes een soort van White Walkers, de Staryk, regelmatig rooftochten uitvoeren op de nietsvermoedende boeren in de omgeving, op zoek naar goud.
Als de moeder van Miryem ziek wordt, neemt zij zelf het heft in handen en begint ze de schulden van de schuldenaars van haar vader terug te vorderen. Het maakt haar niet geliefd, maar ze kan door haar sterke wil, zelfs de meest onwillige klanten overhalen een deel van de sculden terug te betalen. Het gaat de joodse familie zo voor de wind, dat haar naam bekend wordt. Zelfs tot ver op de zilveren weg.
Miryem wordt tot driemaal toe benaderd door een Staryk dat zij voor hem zijn zilver kan veranderen in goud. Het lukt haar om hem het nodige goud te geven en als beloning neemt hij haar tot bruid. Dit zeer tegen haar wil.
De tsaar wordt verblind door het Staryk zilver, dat Miryem verkocht heeft aan de edelman en neemt de huwbare dochter tot zijn vrouw. Maar helaas wordt de staar beheerst door een vuurdemon.
Het verhaal gaat verder hoe Miryem een oplossing zoekt om onder haar huwelijk uit te komen terwijl Irina haar tsaar probeert te redden van zijn demon. Alles komt naadloos samen op het einde in een prachtig einde.

Discussion (0)

There are no comments for this doc yet.

Comment posting has been disabled on this doc.

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 powered by Planet Polaris

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account